Gluteenivaba magus

''NÄSSUS'' ŠOKOLAADINE SEFIIRIKOOK

23:27

Eile tekkis mul suur huvi ühe koogi retsepti vastu- kahe komponendiga kook. Kook koosnes munast ja šokolaadist, ainult. Peale selle, et see kõlas maitsvalt kõlas see ka tervislikult. See pilt mis retseptis oli, vau, see nägi välja šokolaadine, mahlane ja parajalt kohev..
Täna peale kooli tulingi koju ja hakkasin kooki tegema, tegin nii nagu juhendis kirjas ja lõhn mis tainast tuli.. mm, kui hea! Panin koogi ahju ja pärast 30 minutit võtsin koogi ahjust välja, kook nägi päris okei välja, pikkust/laiust oli ja šokolaadine tundus ka. Mõtlesin, et jätan koogi jahtuma, ise läksin teise tuppa õppima.
Pärast 15 minutit läksin kööki, ma ei teadnud kas nutta või naerda, ma eelistasin siiski teist varianti aga see kook.. EI OLNUD parajalt kohev ega tundunud väga mahlane olevat. 
Ma võtsin koogi (kui seda nii saab nimetada) vormist välja ja mõtlesin, mida ma sellega nüüd peale hakkan? See ei ole ometi ju kook, see on biskviit!
Järgmine mõte oli, et ma peaksin tegema sellele biskviit-koogile peale mingisuguse kreemi. Kodus ei olnud mitte ühtegi kreemi tegemise komponenti ja aeg tiksus, kell hakkas 18.00 saama- Masterchefi aeg ehk siis mul ei olnud aega poodi minna.
Istusime empsiga köögis ja mõtlesime, mida teha. Äkki kargas mulle pähe, meil on muna ja suhkrut. SEFIIR!
Mõeldud, tehtud, asusingi sefiiri tegema.
Lootused mul enam väga kõrged polnud- eks ta üks selline tohuvabohu kook tuleb.
Kandsin biskviit-koogile sefiirikihi peale ja panin granaatõuna seemneid ka peale.
Tõstsin endale ühe tüki ja empsile ühe tüki. Istusime diivanil ja asusime seda koogikest maitsma ja teate, see kook maitses IMELISELT!
See põhi oli hästi šokolaadine ja veidi mahlane, sefiir ise mõnusalt sidrunihappene ja granaatõuna seemned maitsvalt värsked/mahlased.
Ma olin super rahul! Ema ka kiitis väga.

PARAJALT Å OKOLAADINE SEFIIRIKOOK

Vaja läheb põhjaks:

♥ 250 g piimaÅ¡okolaadi
♥ 5 muna

Vaja läheb sefiiriks:
♥ 4 muna
♥ 320 g suhkrut
♥ 40 ml vett

Kaunistuseks:
 ♥ 1 granaatõun

Põhja valmistamine: Sulata šokolaad vesivannil. Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa sulanud šokolaadile juurde munakollased, sega ühtlaseks. Seejärel hakka osade kaupa munakollase-šokolaadi segule lisama munavalgevahtu, umbes 4 kaupa (lisad munavalgevahtu, segad, lisad munavalgevahtu, segan ja nii edasi). Siis vala see segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (28cm) ja küpseta 170 kraadi juures umbes 30 minutit.

Sefiiri valmitamine: Suhkur ja vesi pane potti, aja keema. Saad aru, et see on valmis kui suhkur on lahustunud ja kui vette tilgutades tekitab siirup tilga, mitte ei valgu laiali. Seejärel vahusta eraldi munavalged tugevaks vahuks ja siis lisa munavalgevahule siirup, mikserda segu nii kaua, kuni tekib paksu konsistendiga sefiir. Seejärel lao sefiir šokolaadi-biskviidile.
Peale pane granaatõuna seemneid.