GLUTEENIVABAD ''VANAKOOLI'' VAHVLID

16:24

Meie pere teenib truult pensionär Esta-2. Olen näinud neid ''uuema aja'' vahvlimasinaid aga olgem ausad, sealt saab leebelt öeldes pannkoogi, igatahes mitte vahvli.

Otsides internetist vahvli retsepti, leiab klassikalise nisujahu-piima-või-muna-suhkru kombinatsiooni. Mulle see ei sobinud. Eesotsas rohke kogus nisujahu, peale kallame ohtralt piima ja siis veel ohtramalt suhkrut ja võid. Sooviks midagi leebemat.

Retseptis kasutasin riisijahu ja Schär'i gluteenivaba jahu. Schär'i jahu on üks parimaid, mida asendada nisujahuga. Näiteks kasutades seda jahu pannkookide tegemisel, on tulemus täpselt sama, vahe seisneb ainult selles, et su keha pole pärast seda jubedat nisujahu täis.

Schär'i jahu leiab Rimidest, Selveritest ja headel päevadel ka Konsumitest. Hind jääb 2-3€ vahele (üldiselt 2€ sentidega) 500 grammine pakk, 1 kilogrammine pakk maksab alla 5€. Loomulikult on nisujahu odavam umbes 1€ 1 kilogrammine pakk aga tervisele paar eurot rohkem kulutada on mõistlikum.


All oleva retsepti keevitasin ise kokku, kuna internet seekord abiks ei suutnud olla. Sellest kogusest saad umbes 30 krõbedat ja maitsvat vahvlit.

Vajad:
♥ 9 muna
♥ 2.5dl (200g) suhkrut
♥ 1.5 dl (120g) tärklist
♥ 300 g võid
4 dl (325g) riisijahu
♥ 2 dl (175g) gluteenivaba jahu mix'i
2 tl vanillsuhkrut
♥ 4.5 dl vett

♥ Kohupiima-vahukoore kreemi
või
♥ Vanilje jäätist

Sulata potis või, pane jahtuma. Löö tühja kaussi 9 muna, lisa järjest juurde suhkur, tärklis, jahud, vanillsuhkur ja lõpuks või. Sega korralikult. Viimasena lisa vesi. Sega, lase 10-15 minutit seista (Segu ongi alguses väga vedel, ära ehmata, jahud mõjuvad paksendavalt) ja asu küpsetama.

Küpsetamisel pole vaja kasutada rasvainet.


G. 

You Might Also Like

0 kommentaari