RABARBERIKOOK

18:03

Ema, isa ja vend läksid Pärnu, kuid mind ootas ees töö ja kiirustada linnas ei oleks tahtnud, seega jäin koju. Loomulikult ei oska ma paigal olla ja mul oli vaja hakata hakklihakastet kartuli ning porgandisalatiga ja rabarberikooki tegema.
Õues sadas meeletult ja helistasin vanaemale, kas tal oleks mulle värsket rabarberit anda? Vanaema hakkas naerma ja ütles "kui sa vihma ei karda, on rabarberid sinu". Ma ei lasknud seda kaks korda öelda.
Rabarberid olemas aga seda kõige paremat retsepti polnud.

Google on muidu suur abimees aga sisestades otsingusse rabarberikoogi retsept tuleb ainult paar tuhat vastust nimega "Maailma parim rabarberikook". Milline siis on see maailma parim?
Ma tean inimesi, kes ajavad näpuga retseptis järge- mina nii ei oska. "Mulle meeldiks nii ja hoopis naa rohkem". Selles retseptis aga soovitan soojalt näpuga järge ajada, kuna see hõrgutis, mille Sa pärast ahjust välja võtad on alt maitsvalt mure, keskelt hapukas ning kreemine ja pealt magusalt õhuline.

All olevast retseptist saad ahjuplaaditäie kooki ja ajaliselt läheb kõik kokku umbes tund. Kõlab juba hästi eks?

 "MINU MAAILMA PARIMRABARBERIKOOK

Vaja läheb:

põhja jaoks
♥ 200 g külma võid
♥ 300 g jahu (parim oleks gluteenivaba)
♥ 100 g suhkrut
♥ muna

keskele
♥ 400 g hapukoort
♥ 50 g suhkrut
♥ 2 muna
♥ ~ 6 sl suhkrut
♥ 4 jämedamat rabarberivart

peale
♥ 6 muna
100g suhkrut
♥ 4 sl jahu
♥ 2 sl tärklist

tuhksuhkrut

Puhasta ja viiluta rabarber, puista üle ~ 3 sl suhkruga.
Pane ahjuplaadile küpsetuspaber. Lülita ahi sisse, 200 kraadi. Kaalu kaussi põhja jaoks jahu ning suhkur, seejärel või ja muna ning sega. Nüüd mudi segu plaadile laiali ning pista ahju 10 minutiks eelküpsema.
Nüüd sega täidise jaoks hapukoor, suhkur ja munad.
Võta põhi pärast 10 minuti möödumist ahjust välja, kalla hapukooresegu peale ning aja laiali, seejärel laota rabarberiviilud ja viilude peale pudista ~3 sl suhkrut.
Keera ahi 180 kraadi peale.
Kui munad on suhkruga kõvaks vahuks vahustatud, sõelu sisse jahu ja tärklis. Sega ning laota koogile.
Pane kook ahju ~25 minutiks.

Lase koogil natuke jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.


You Might Also Like

8 kommentaari

  1. Anonüümne14 mai, 2016

    Sõin just 2 tükki seda kooki, väga maitses :)
    Raiko

    VastaKustuta
  2. Anonüümne14 mai, 2016

    Vāga ahvatlev! Proovin järgi :)
    G

    VastaKustuta
  3. Anonüümne14 mai, 2016

    Oled imeline!!Ei väsi seda sulle kordamast!!Kastekartulkook..kõik olid super maitsvad! :-*
    Sinu emps :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa vääridki ainult parimat! 😘 Kallis oled!

      Kustuta
  4. Anonüümne17 mai, 2016

    Nii, tehtud. Rabarbreid veidi vähem,kui tarvis, jäi veidi kuivemaks, kui arvasin. Maitse poolest väga hea! Riisijahuga tegin põhja, jäi ka hea. :) teen veel teinekord. Aitäh, et jagasid!

    VastaKustuta