Koogid

RABARBERIKOOK MAASIKATEGA

12:00

Vanaema juures on nii head ja suured rabarberid, et patt oleks neid kasutamata jätta. Nii otsustasingi hommikul tõustes, et tahaks teha mingit eriti head kooki rabarberitest. Hakkasin retsepti otsima, kriteeriumiks, et kook sisaldaks võimalikult vähe nisujahu. Leidsin ühe väga hästi kõlava retsepti, seega mõeldud, tehtud. 
Nüüd jagan seda retsepti siin, enda blogis, kuna see on seda väärt ja kohe kuhjaga. Kooki proovisid paljud ja kuulda oli ainult kiidusõnu. Kui sulle meeldib pehme ning mahlase biskviidi taolise põhjaga, natuke hapukate rabarberitega ja pealt kreemise seguga kook, siis proovi seda kooki ka ise teha.

Retsepti leidsin SIIT, kuid tegin paar muudatust ja suuremas koguses koogi.

RABARBERIKOOK  MAASIKATEGA

Vaja läheb:

põhja jaoks
♥ 150 g võid
♥ 75 g hapukoort
♥ 1.5 dl suhkrut
♥ 2 muna
♥ 4 dl nisujahu
♥ 1.5 tl küpsetuspulbrit

põhja peale
♥ u 6 rabarberit
♥ u 10 maasikat
♥ peale raputamiseks suhkrut

täidise jaoks
♥ 400 g hapukoort
♥ 4.5 sl suhkrut
♥ 2 muna
♥ 1.5 tl vanillisuhkrut

Lõigu umbes 6 rabarberit viiludeks (saad ise otsustada, kui rabarberist kooki soovid). Raputa peale suhkrut (samuti vali ise kogus, kuna inimeste maitsemeeled on nii erinevad). Jäta rabarber maitsestuma/pehmenema. Viiluta maasikad. 

Põhja jaoks vahusta 150g võid, 75g hapukoort ja 1.5dl suhkrut. Seejärel lisa juurde 2 muna, 4dl nisujahu ja 1.5tl küpsetuspulbrit.

Kummuta saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kasutasin standardset suurt ahjuplaati, mida on näha ka pildil). Võid panna ka koogivormi, siis jääb põhi lihtsalt paksem. Laota tainas ühtlaselt laiali ja pane peale rabarberi- ja maasikaviilud. Raputa peale veel suhkrut.

Täidise jaoks sega 400g hapukoort, 4.5sl suhkrut, 2 muna ja 1.5tl vanillisuhkrut. Vala koogile peale.

Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 minutit. Ideaalis lase koogil jahtuda. :)