Gluteenivaba soolane

SUVIKÕRVITSA PÜREESUPP

16:28

Suvi on ainuüksi sellepärast imeline, et keegi pole kohustatud minema poodi, et väetatud köögi- ja puuvilju osta. Meil on aiamaal väga suured suvikõrvitsad ja tavaliselt ei ole ma suvikõrvitsa toitudest väga vaimustuses, kuidagi läilaks jääb maitse. Kahju on aga toitu raisku lasta. Seega leidsin netist ühe eriti tervisliku ja hästi kõlava retsepti.
 Retsept mitte ainult ei kõlanud hästi, vaid maitses super hästi! Ma ei ütleks, et seal oli sees nii palju maitsetut suvikõrvitsat, kuna supp polnud üldse igav ega maitsetu. Igatahes pani see retsept mind suvikõrvitsat armastama.

Suvikõrvitsa püreesupp

Vajad:

♥ 1 suurem suvikõrvits (umbes 1,5kg)
♥ 2 porgandit
♥ 5 suurt kartulit (või 10 väikest)
♥ 1 tops toorjuustu (või merevaiku)
♥ 2 liitrit vett

♥ 5 viilu saibi (või saia)
♥ seemneid

Lõika suvikõrvits kuubikuteks, pane potti, lisa veidi õli ja soola. Prae, kuni muutub pehmeks. Siis lisa 2 liitrit (eelistatult kuuma) vett. Lõika kartul kuubikuteks ja porgand kartulist väiksemateks tükkideks, kalla potti. Keeda kõike, kuni porgand on pehme. Maitsestamiseks lisasin pipart, soola ja aroomisoola.
Võta pott tulelt ning püreesta ühtlaseks. Siis sega sisse toorjuust.

Krutoonide valmistamine: Keera ahi 200 kraadi peale, tükelda saib (või sai) kuubikuteks ning laota ahjuplaadile. Lisa soola ja õli ning pista ahju. Krutoonid on üsna väikesed, seega jälgi neid ja kohe, kui näed, et muutuvad pruuniks, võta ahjust välja. 

Tõsta supp kaussi, pane peale meeldivaid seemneid ja krutoone. Super maitsev! :)