Vahvlid

KRÕBEDAD VAHVLID

08:21

Eelmisel reedel peale tööd sõitsime R'ga maale, nii nagu iga teinegi nädalavahetus. Ema teeb alati mingi super maitsva toidu ja nii möödubki reede õhtupoolik tavaliselt laua ääres jutustades ja head toitu nautides.
Laupäeva veetsin aga Kairon Omariga. Temaga on nii hea aega veeta ja rääkida, imeline pisike kutt, kes viskab igal sammul kildu. Õhtul küpsetasime vahvleid, kuna pühapäeval oli vanavanemate päev.
Ma olin kindel, et ise nad neid vahvleid tegema ei hakka aga arvasin, et nad oleksid kindlasti väga õnnelikud, kui keegi neile neid teeks.


KRÕBEDAD VAHVLID

Vaja läheb:

Vahvlite jaoks (mina sain 32 vahvlit)
♥ 150 g võid
♥ 3 muna
♥ 200 g suhkrut
♥ 1 tl vanillisuhkrut
♥ 8.5 dl piima
♥ 450 g nisujahu

Kreemi jaoks
♥ vahukoort
♥ kohupiima
♥ Å¡okolaadi

♥ granaatõuna

Pane või potti ja sulata. Sega kausis sulavõi, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa vaheldumisi piim ja jahu. Lase 5 minutit seista. Seejärel asu küpsetama.

Kui vahvel on valmis, keera see kohe torbikuks. Sisse tegin ma vahukoore-kohupiima kreemi šokolaaditükkidega. Vahele ja peale panin granaatõuna seemneid.


Vanavanemad olid rohkem kui rahul (isegi vanaema sõi, kes muidu üldse magusat ei söö) ja see oligi ju eesmärk. Peale vanavanemate said ka kodused isu täis ja üleüldiselt- need vahvlid on ikka suurepärased! :)

Xoxo, G

Gluteenivaba magus

MAASIKAVAHT

21:00

Jagan teiega enda suve lemmik magustoitu. See on kerge, jahutav ja ülimaitsev- maasikavaht. Selle magustoidu sisse läheb nii vähe asju ja seda on super kerge valmistada, ma olen kindel, et sellega saab hakkama igaüks.

MAASIKVAHT

Vaja läheb:

♥ 500 g maasikaid (võid kasutada ka muid marju)
♥ 80-100 g suhkrut (oleneb sellest, kui magusat vahtu soovid)
♥ 3 munavalget

Püreesta maasikad suhkruga moosiks. Lisa 3 munavalget ja vahusta vahuks (ära alahinda väikseid koguseid, kuna vahtu tuleb üsna suur kausitäis).

Soovitatavalt serveeri külma piimaga aga vahtu võib ka niisama süüa.


Koogid

RABARBERIKOOK MAASIKATEGA

12:00

Vanaema juures on nii head ja suured rabarberid, et patt oleks neid kasutamata jätta. Nii otsustasingi hommikul tõustes, et tahaks teha mingit eriti head kooki rabarberitest. Hakkasin retsepti otsima, kriteeriumiks, et kook sisaldaks võimalikult vähe nisujahu. Leidsin ühe väga hästi kõlava retsepti, seega mõeldud, tehtud. 
Nüüd jagan seda retsepti siin, enda blogis, kuna see on seda väärt ja kohe kuhjaga. Kooki proovisid paljud ja kuulda oli ainult kiidusõnu. Kui sulle meeldib pehme ning mahlase biskviidi taolise põhjaga, natuke hapukate rabarberitega ja pealt kreemise seguga kook, siis proovi seda kooki ka ise teha.

Retsepti leidsin SIIT, kuid tegin paar muudatust ja suuremas koguses koogi.

RABARBERIKOOK  MAASIKATEGA

Vaja läheb:

põhja jaoks
♥ 150 g võid
♥ 75 g hapukoort
♥ 1.5 dl suhkrut
♥ 2 muna
♥ 4 dl nisujahu
♥ 1.5 tl küpsetuspulbrit

põhja peale
♥ u 6 rabarberit
♥ u 10 maasikat
♥ peale raputamiseks suhkrut

täidise jaoks
♥ 400 g hapukoort
♥ 4.5 sl suhkrut
♥ 2 muna
♥ 1.5 tl vanillisuhkrut

Lõigu umbes 6 rabarberit viiludeks (saad ise otsustada, kui rabarberist kooki soovid). Raputa peale suhkrut (samuti vali ise kogus, kuna inimeste maitsemeeled on nii erinevad). Jäta rabarber maitsestuma/pehmenema. Viiluta maasikad. 

Põhja jaoks vahusta 150g võid, 75g hapukoort ja 1.5dl suhkrut. Seejärel lisa juurde 2 muna, 4dl nisujahu ja 1.5tl küpsetuspulbrit.

Kummuta saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kasutasin standardset suurt ahjuplaati, mida on näha ka pildil). Võid panna ka koogivormi, siis jääb põhi lihtsalt paksem. Laota tainas ühtlaselt laiali ja pane peale rabarberi- ja maasikaviilud. Raputa peale veel suhkrut.

Täidise jaoks sega 400g hapukoort, 4.5sl suhkrut, 2 muna ja 1.5tl vanillisuhkrut. Vala koogile peale.

Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 minutit. Ideaalis lase koogil jahtuda. :)

Magustoidud

MAGUSTOIT

12:07

Tumblr'is on pidevalt ilusaid pilte magustoitudest, mis maitsevad hästi aga on ka tervislikud. Ma olen kaua hoogu võtnud, et katsetada, nüüd aga mõtlen, miks ma alles nüüd nii hea magustoidu avastasin?

See on üks nendest toitudest, kus Sa võid vabalt lasta enda fantaasial möllata. Kasuta just neid koostisosi, mis sulle kõige rohkem meeldivad. ;) Mina tegin nii:

MAGUSTOIT, MIS ON SUPER MAITSEV AGA KA TERVISLIK

Vaja läheb:
♥ 200 g maitsestamata jogurtit
♥ 8 spl täisterakaerahelbeid või müslit
♥ 2 kiivit
♥ 4 ruutu Å¡okolaadi

Võta klaas ja lao kihiti. Maitsestamata jogurt, kaerahelbed (müslit), kiivit, maitsestamata jogurtit, kaerahelbeid (müslit), kiivit ja peale šokolaadi.


Eat healthy, feel healthy. ;)

Gluteenivaba magus

TERVISLIKUD Å OKOLAADISED MUFFINID

22:48

Olen väga suur muffinite fänn, kuid mind häirib, et muffinid sisaldavad väga palju valget suhkrut ning nisujahu. Ausalt öeldes olin arvamusel, et sellist kooslust nagu maitsev ja tervislik muffinite puhul kasutada ei saa.

Mulle meeldib teiste blogisid lugeda ja inspiratsiooni saada- täna hommikul leidsin ühe retsepti ning ma olin kindel, et pean seda ümber tegema ja katsetama.

Välja tulid väga maitsvad muffinid- ja mitte ainult minu arvates. Lasin teistel ka proovida ja vastuseks sain ainult, et need on ühed head šokolaadimuffinid. Jäin väga rahule ja seda retsepti kasutan ma kindlasti veel! :)

 PALJU TERVISLIKUMAD Å OKOLAADISED MUFFINID

Vaja läheb:
 2 purki kidney ube
♥ 6 muna
♥ 5 slp mett
♥ 3 tl vanillisuhkrut
♥ 1 tl küpsetuspulbrit
♥ 2.5 dl kaerahelbeid
♥ 1.5 dl kakaopulbrit
♥ 5 slp võid
♥ 2 banaani
♥ 100 g pähkliÅ¡okolaadi

Loputa ja nõruta oad. Pane kõik ained väljaarvatud šokolaad blenderisse ja töötle ühtlaseks. Tükelda šokolaad. Lisa segule. Jaga segu muffinivormidesse ja pane need 180 kraadisesse ahju, umbes 25 minutiks.

Lase muffinitel jahtuda enne söömist. Peale soovitan teha näiteks kohupiima/vahukoore kreemi. :)


Gluteenivaba magus

''NÄSSUS'' ŠOKOLAADINE SEFIIRIKOOK

23:27

Eile tekkis mul suur huvi ühe koogi retsepti vastu- kahe komponendiga kook. Kook koosnes munast ja šokolaadist, ainult. Peale selle, et see kõlas maitsvalt kõlas see ka tervislikult. See pilt mis retseptis oli, vau, see nägi välja šokolaadine, mahlane ja parajalt kohev..
Täna peale kooli tulingi koju ja hakkasin kooki tegema, tegin nii nagu juhendis kirjas ja lõhn mis tainast tuli.. mm, kui hea! Panin koogi ahju ja pärast 30 minutit võtsin koogi ahjust välja, kook nägi päris okei välja, pikkust/laiust oli ja šokolaadine tundus ka. Mõtlesin, et jätan koogi jahtuma, ise läksin teise tuppa õppima.
Pärast 15 minutit läksin kööki, ma ei teadnud kas nutta või naerda, ma eelistasin siiski teist varianti aga see kook.. EI OLNUD parajalt kohev ega tundunud väga mahlane olevat. 
Ma võtsin koogi (kui seda nii saab nimetada) vormist välja ja mõtlesin, mida ma sellega nüüd peale hakkan? See ei ole ometi ju kook, see on biskviit!
Järgmine mõte oli, et ma peaksin tegema sellele biskviit-koogile peale mingisuguse kreemi. Kodus ei olnud mitte ühtegi kreemi tegemise komponenti ja aeg tiksus, kell hakkas 18.00 saama- Masterchefi aeg ehk siis mul ei olnud aega poodi minna.
Istusime empsiga köögis ja mõtlesime, mida teha. Äkki kargas mulle pähe, meil on muna ja suhkrut. SEFIIR!
Mõeldud, tehtud, asusingi sefiiri tegema.
Lootused mul enam väga kõrged polnud- eks ta üks selline tohuvabohu kook tuleb.
Kandsin biskviit-koogile sefiirikihi peale ja panin granaatõuna seemneid ka peale.
Tõstsin endale ühe tüki ja empsile ühe tüki. Istusime diivanil ja asusime seda koogikest maitsma ja teate, see kook maitses IMELISELT!
See põhi oli hästi šokolaadine ja veidi mahlane, sefiir ise mõnusalt sidrunihappene ja granaatõuna seemned maitsvalt värsked/mahlased.
Ma olin super rahul! Ema ka kiitis väga.

PARAJALT Å OKOLAADINE SEFIIRIKOOK

Vaja läheb põhjaks:

♥ 250 g piimaÅ¡okolaadi
♥ 5 muna

Vaja läheb sefiiriks:
♥ 4 muna
♥ 320 g suhkrut
♥ 40 ml vett

Kaunistuseks:
 ♥ 1 granaatõun

Põhja valmistamine: Sulata šokolaad vesivannil. Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa sulanud šokolaadile juurde munakollased, sega ühtlaseks. Seejärel hakka osade kaupa munakollase-šokolaadi segule lisama munavalgevahtu, umbes 4 kaupa (lisad munavalgevahtu, segad, lisad munavalgevahtu, segan ja nii edasi). Siis vala see segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (28cm) ja küpseta 170 kraadi juures umbes 30 minutit.

Sefiiri valmitamine: Suhkur ja vesi pane potti, aja keema. Saad aru, et see on valmis kui suhkur on lahustunud ja kui vette tilgutades tekitab siirup tilga, mitte ei valgu laiali. Seejärel vahusta eraldi munavalged tugevaks vahuks ja siis lisa munavalgevahule siirup, mikserda segu nii kaua, kuni tekib paksu konsistendiga sefiir. Seejärel lao sefiir šokolaadi-biskviidile.
Peale pane granaatõuna seemneid.