FONDANT

18:12

Jõulud võib selleks aastaks lugeda lõppenuks. Kõht on punni söödud, perega kvaliteetaeg veedetud, kingid on avatud, lauamängude õhtud peetud, klassikalised jõulufilmid vaadatud ja mis kõige olulisem, puhatud.

Paslik oleks vist veidi vinguda ka, et lund pole ja lumememme saaks teha ainult mudast? Lihtsam on ennast mitte lasta häirida asjadel, mida muuta ei saa, seega mind lume puudumine ei häirinud. Vaatasin lihtsalt vähem aknast välja ja rohkem jõulutulesid.


Mul on üks ''nipp'' ka jõuludeks, mille avastasin enda jaoks, vältimaks õhupallistunud ja rasket enesetunnet. Ära söö hommikusööki, vaid joo üks smuuti. Always perfect!

Jõulude puhul jagan teiega parimat fondandi retsepti. Kui hommikuks smuutit juua, siis noh, üks jõhker rasvapomm, fondant jäätisega, kõlab alati hea plaanina. ''Fondant'', ''Molten chocolate cake'', ''Chocolate lava cake'', kas ühel magustoidul saaks olla ilusam nimi?

Rääkides maitsest. Kuidas saaks olla halb seest vedelavõitu šokolaadine koogike jahutava vanilje jäätisega? Vaevlen nüüd siin kell kaheksa õhtul ja üritan leida põhjuseid, miks ma ei peaks endale praegu fondanti tegema.

FONDANT

Vajad:
♥ 170g tumedat- või piimašokolaadi
♥ 150g võid
♥ 160 g suhkrut
♥ 75g nisujahu
♥ 4 muna

♥ Jäätist

Sulata veevanni kohal šokolaad ja või. Jäta jahtuma. Määri vormid võiga kokku ja puista üle kakaopulbriga. Vahusta munad suhkruga, lisa aeglaselt šokolaadi-või segu ning mikserda segu umbes 5 minutit. Seejärel lisa jahu ning mikserda veel umbes 3 minutit (ära ole mikserdamisega kitsi). Täida vormid ja pista 180 kraadisesse ahju, keskele. Küpseta umbes 15 minutit (sõltub vormi suurusest ja ahjust), pead jälgima, et peale tekiks õrn küpsenud kiht.

Kummuta fondant tasakesi taldrikule, ära unusta, et see on siiski seest vedel (kui sa näed, et seis on liiga vedel ja kummutamine ei taha välja tulla, pane fondant minutiks veel ahju).

Serveeri kohe, ideaalis vanilje jäätisega.


G. 

You Might Also Like

0 kommentaari